Elektronikus beszámoló űrlap automatikus kitöltése

Kedves Látogató! Az előre kitöltött elektronikus beszámoló űrlapokat szállító szoftver demo változatát az első megjelenése óta, 2010 első négy hónapjában több, mint 2010 alkalommal töltötték le gyakorlatilag feleslegesen, mert nem olvasták el, hogy az mire való. Nem más, mint DEMO, ami azt jelenti, hogy ez a szoftver azt mutatja be, hogyan kapták meg 2010-ben azon kedves ügyfeleim az általuk az Interneten keresztül, az xc.hu szerveren elkészítettt komplett beszámolóikat (mérleg, eredménykimutatás, előre megírt sablonok alapján: kiegészítő melléklet, eredményfelosztási határozat, esetlegesen könyvvizsgálói jelentés) PDF formátumban, MÁK igazolással együtt az automatikusan kitöltött űrlaphoz csatolva, amit be kellett küldeniük a kormányzati portálon keresztül. Tehát nem kitöltő program, hanem a kitöltő programrendszer által szolgáltatott, névreszóló, önkicsomagoló űrlap-telepítő szoftver bemutatója. Azok kapják meg ehhez hasonló formában a beszámolójukat, akik megrendelik a szoftvert. A PDF-ek és a MÁK-igazolás automatikus csatolása azt jelenti, hogy Önnek nem kell sem mákos emailt fogadnia, sem nem kell a PDF-be alakítással bajlódnia, sem tallóznia nem kell semmit, mert a szoftver mindezt elvégzi Ön helyett. Ha Ön nem hajlandó pár ezer forintot áldozni arra, hogy az elektronikus beszámoló agyonbonyolított beküldésének még a szele se érintse Önt, és amit be kell küldenie, azt automatizálva, készen megkaphassa, akkor ide kattintva keressen magának valami mást.

Ez a leírás, és az innen letölthető programok az eredetileg 2010 elején bevezetett 10EB-05 űrlapon keresztül mutatják be az elektronikus beszámoló beküldés menetét. Az éppen aktuális év szerinti EB űrlapokról az Elektronikus beszámoló készítése online szoftverrel című lapon tájékozódhat. Ha készen áll arra, hogy megrendelje, akkor a demo önkicsomagoló szoftvert az alábbi hivatkozásra kattintva mentse, majd futtassa le:
IKSZadatDemo.exe 1200K
Megnyitása után a szoftver előbb ellenőrzi, hogy az Ön gépén a megfelelő verziójú AbevJava, és az elektronikus űrlap megtalálható-e, és ha szükséges, telepíti. Ezt követően választhat a közvetlen ÁNYK-ba rakás, és az importálásra előkészítés között. Ez utóbbi az a fajta gyenge megoldás, amivel már más szoftverek kapcsán is találkozhatott. A közvetlen ÁNYK-ba illesztés kizárólag ezzel a szoftverrel lehetséges. A közvetlen ÁNYK-ba tevés azt jelenti, hogy úgy kapja meg az űrlapot, hogy abba már csak saját személyes adatait kell beírni, és már be is küldheti. Tehát, amit Önnek NEM kell elvégezni: a PDF-be alakítás, valamint a pédéefek és a MÁK igazolás csatolása, mert ezt a szoftver elvégzi Ön helyett. Ezt azonban csak itt, az xc.hu online használata esetén. A demo részletes leírást is tartalmaz.

Bármely más szoftverrel importálgathat, csatolgathat, kínlódhat. Meg várhatja, hogy hátha megjelenik belőle határidőben az a verzió, amit majd ténylegesen használni tud. Az itt ajánlott szoftver – más egyébtől eltérően – mindig friss, ugyanis kizárólag Interneten át használható, emiatt megnyitásakor mindig garantáltan az xc.hu szerveren lévő, legújabb, hibamentes változat fog az Ön gépén megjelenni.
Ha Önnek már van MÁK-igazolása, akkor nem valami jól kezdte, mert ugyanis a Maszek Beszámoló Közzététel támogatja a 16-jegyű azonosító beszerzését is. Az utalványt képes automatikusan igényelni és fogadni, majd az Államkincstártól a szoftver email címére beérkezett befizetési igazolást automatikusan hozzá is tudja csatolni az űrlaphoz, az automatikusan elkészített PDF-ekkel együtt. A MÁK igazolás megjelenítéséhez Önnek semmiféle szoftvert sem kell telepítenie, különösen nem az Államkincstár által ajánlott MOKKA, vagy e-Szigno programokat. A MÁK igazolást az xc.hu önállóan is képes megjeleníteni. A meglévő befizetési igazolásokról közvetlenül az Államkincstártól másolat kérhető utólag is, tehát ha Ön a közzétételi díjat már korábban megfizette, igazolását ez a rendszer – kérésre – még akkor is automatikusan hozzá tudja csatolni a beszámolóját kísérő űrlaphoz, ha az Ön eredeti befizetési igazolása esetleg már nincs is meg.

Ha Ön is szeretné beadásra készen megkapni beszámolóit, a szoftver használatát rendelje meg most. Ár: amennyit Ön hajlandó érte fizetni.
Irányár: cégenként legalább kettőezer forint. Egy rendelés minimális végösszege: 5000 Ft. Új felhasználók részére regisztrációs díj júliustól októberig nincs, novembertől január végéig 10.000 Ft, egyébként annyiszor tízezer, ahányadik hönapban megrendelik.

Azt bizonyára Ön is tudja, hogy a céges beszámolókat elektronikus úton, a kormányzati portálon keresztül kell a Cégszolgálat részére beküldeni, az erre a célra rendszeresített űrlapon. Az IRM honlapján ehhez kapcsolódóan egy halom információ található, hogy mely szoftvereket töltse le, hogyan alakítsa át dokumentumait PDF-be, hogyan csatolja azokat, hogyan fizesse be a MÁK-nak a költségtérítési díjat, és mit össze ne levelezzen az Államkincstárral. A privát közzététel azonban mindezt elvégzi Ön helyett. Ha Ön az xc.hu portálon keresztül tölti ki a beszámoló nyomtatványt, és a közzététteli díjat a leírás szerint fizeti be az Államkincstárnak, akkor Önnek
  • NEM kell telepíteni: a beszámoló kitöltő szoftvert, mert az Interneten keresztül, külön telepítés nélkül használható.
  • NEM kell telepítenie a MÁK igazolás megnézéséhez semmiféle szoftvert, mert az xc.hu önállóan is képes azt megjeleníteni.
  • NEM kell telepítenie PDFCreator, vagy más hasonló segédprogramot, mert az xc.hu képes a dokumentumokat PDF-be alakítani.
  • NEM kell szövegszerkesztő program: a szoftver előre megírt sablonokkal biztosítja a szöveges dokumentumok létrehozását.
  • NEM kell táblázatkezelő program: a privát közzététel NEM excel tábla, hanem egy komplex online szolgáltatás.

Nehogy azt higgye bárki is, hogy az eredeti szoftverhez ingyen hozzá lehet jutni. Ami ingyenes, az a bemutató. A szoftver használatáért fizetni kell. Ha Ön nem hajlandó fizetni, kínlódjon azzal, amit az IRM honlapján ömlesztve megtalál. Telepítgessen meg frissítgessen kedvére. Ez az oldal a féktelen letöltési rohamnak kíván gátat szabni azáltal, hogy Önnek minden egyébtől függetlenül, nyugodt áttekintést biztosítson afelől, hogyan történik ez az egyébként roppant egyszerű, de egyes könyvelői portálokon agyon misztifikált elektronikus közzététel. Ha még mindig nem érti, miről van szó, futtasson néhányat az alábbi táblázatban található, Gyurcsány Ferenc Altus zéertéjének a privát közzétételben készített másolata alapján az Internetes Kitöltő Szoftverrel frissen áenykásított beszámolók közül:
 
[   ] 10800708ka20081231.exe 324K Összevont (konszolidált) éves beszámoló: amit a tulajdonolt cégek produkáltak
[   ] 10800708ra20081231.exe 312KÉves beszámoló (ez az Altus saját, veszteséges teljesítményét mutatja)
[   ] 10800708ea20081231.exe 324K Egyszerűsítettre példa: az Éves beszámoló automatikus átalakításával a program hozta létre

A fentiek tartalmaznak egy-egy Befizetesi_igazolas_1035732019999999.dosszie nevű, 0 hosszúságú állományt is a hitetlenek számára, amely mindössze azt demonstrálja, hogy a program a befizetési igazolást is automatikusan tudja csatolni.

Maszek Beszámoló Közzététel ebesz.xc.hu
xc.hu szerver nyitólapja xc.hu
PDF könyvtár pdf.xc.hu